Almeerse jihadist aangehouden in Bulgarije - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 08 okt 2015 om 17:45 uur - Laatste update: 08 okt 2015 om 17:45 uur

Almeerse jihadist aangehouden in Bulgarije

Geschreven door (volgen?)

Een 18-jarige Almeerder, een 17-jarige Utrechtse en een andere Nederlander zijn aangehouden in Bulgarije. Het drietal was van plan om naar Syrië te reizen om zich aan te sluiten bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.

Voor de Almeerder waren er volgens justitie al aanwijzingen dat hij naar Syrië wilde gaan. Daarom was er voor hem een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd toen hij vrijdag in de loop van de dag werd vermist. Van het meisje uit Utrecht was niet bekend dat zij wilde uitreizen, zij werd sinds vrijdagavond vermist.

Het OM verwacht dat de Almeerder en de Utrechtse over enkele dagen weer in Nederland zijn, waarna zij ondervraagd zullen worden.

Uitleg

De PVV heeft donderdagmiddag burgemeester Weerwind verzocht om donderdagavond tijdens de politieke markt uitleg te geven over de zaak. Zo wil de partij weten of de man in de gaten werd gehouden en zo ja hoelang. Ook wil de partij weten of de man een moskee in Almere bezocht en welke moskee dat dan was.

Categorie:
112

reacties op Almeerse jihadist aangehouden in Bulgarije

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.