D66 wil beton en asfalt recyclen - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 12 okt 2015 om 10:06 uur - Laatste update: 12 okt 2015 om 10:06 uur

D66 wil beton en asfalt recyclen

Geschreven door (volgen?)

D66 wil dat Almere beton en asfalt dat verwijderd of vervangen wordt, voortaan recyclet. “Door deze grondstoffen te recyclen hoeven we niet steeds nieuwe grondstoffen aan te kopen en besparen we geld“, zegt D66-raadslid Cocky Kuipers.

In de ontwikkelingen van het hergebruik van bouwstoffen worden momenteel grote stappen gemaakt. D66 wil dat Almere hierbij aansluit.

Uit onderzoek blijkt dat het nu al mogelijk is om dertig procent te recyclen van het beton en asfalt dat de gemeente verwijdert. Een stad als Almere waar duurzaamheid voorop staat, zou hierin voorop moeten lopen. Recycling van deze zware grondstoffen bespaart geld en is beter voor het milieu.” De partij heeft vragen gesteld aan het college.

Financieel tekort

De gemeente Almere kampt met financiële tekorten om de stad goed te onderhouden. Onlangs presenteerde het college daarom bezuinigingsmaatregelen op dit gebied. “Met de recycling van deze grondstoffen lossen we het tekort niet direct op, maar het is in ieder geval een stap in de goede richting. Bovendien past het volledig bij het groene imago van Almere“, aldus Kuipers.

reacties op D66 wil beton en asfalt recyclen

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.