Randy Postma op derde plaats in Osnabrück en Chalons - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 12 okt 2015 om 10:13 uur - Laatste update: 12 okt 2015 om 10:13 uur

Randy Postma op derde plaats in Osnabrück en Chalons

Geschreven door (volgen?)

Randy Postma (midden)

Nu het schermseizoen weer is begonnen, heeft degenschermer Randy Postma direct weer van zich laten horen. De Almeerder is het seizoen uitstekend begonnen met 2 podiumplaatsen op zware, internationale wedstrijden.

Osnabrück

Twee weken geleden deed Postma mee aan het kwalificatietoernooi in het Duitse Osnabrück dat met 189 schermers weer sterk bezet was. Aan deze wedstrijd heeft Postma nog goede herinneringen want, vorig jaar was hij al zijn tegenstanders te snel af en won de wedstrijd.

Dit jaar liep het eveneens goed, al moest hij zich door een blessure aan zijn schouder die hij in de kwartfinales opliep, gewonnen geven en eindigde desondanks nog op een derde plaats.

Chalons

Eén week later startte Postma in het Franse Chalons voor een wereldbekerwijdstrijd voor cadetten (leeftijd 14-16 jaar, red.) waaraan 119 deelnemers uit 13 landen meededen. Het niveau lag hier nog hoger en Postma moest het opnemen tegen veel Franse schermers die uitstekende schermers zijn omdat schermen in Frankrijk een schoolsport is.

Na de voorrondes stond Randy op een goede vijftiende plaats en in de eliminaties kreeg hij de kans om te laten zien wat hij in huis heeft en waarvoor hij al jaren traint. Zo won Postma zijn eliminatiepartijen tot aan de halve finale. Daar verloor hij een zeer spannende partij van een Franse schermer met 14-15 en eindigde op de derde plaats.

Categorie:
Sport

reacties op Randy Postma op derde plaats in Osnabrück en Chalons

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.