VLA ontvangt cheque van AH Almere Buiten - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 13 okt 2015 om 10:30 uur - Laatste update: 14 okt 2015 om 11:23 uur

VLA ontvangt cheque van AH Almere Buiten

Geschreven door (volgen?)

Vrijdagmiddag heeft Tom Mulder, vestigingsmanager van de Albert Heijn aan het Rio de Janeiroplein in Almere Buiten aan Peter Uffen, relatiemanager van Stichting Voedselloket Almere (VLA) €500,- aan boodschappen gedoneerd.

Van dit bedrag gaat VLA levensmiddelen uitzoeken die zij op dit moment heel erg nodig hebben, zoals zonnebloemolie, broodbeleg, groente in blik en koffie.

VLA verstrekt elke maand in de VLA Supermarkt in Almere Haven aan ruim 500 Almeerse gezinnen in financiële nood gratis basisboodschappen. Deze gezinnen hebben zelf tijdelijk niet de middelen om hun boodschappen te doen. VLA wil hen daarbij helpen. Om de schappen in de VLA Supermarkt gevuld te houden zijn er elke maand bij 2 of 3 supermarkten in Almere supermarktacties waar de vrijwilligers van VLA aan het winkelend publiek vragen iets extra’s te kopen en dat te doneren aan de vrijwilligers die bij de uitgang van de winkel staan. Door de supermarktacties worden de schappen van de VLA Supermarkt gevuld. Maar dat is helaas niet toereikend.

Tom Mulder, zelf ook enthousiast over de supermarktacties, stelt zijn winkel met regelmaat open voor de vrijwilligers van VLA. Zo ook afgelopen weekend. Hij ziet dat veel van zijn eigen klanten met plezier iets extra’s willen kopen om zo de allerarmsten in Almere heel concreet te helpen.

Met deze donatie onderstreept Mulder het belang van werk van VLA: “Ik wil op deze manier laten zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om, als ondernemer, iets voor VLA te betekenen; er zijn zoveel gezinnen in Almere die nauwelijks rond kunnen komen. VLA helpt niet alleen met eten maar zorgt ook dat mensen weer financieel zelfstandig worden. Dat vind ik geweldig!

Peter Uffen van VLA is erg blij met het gebaar van de vestigingsmanager: “Een mooi voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen; heel concreet maar broodnodig. Wij zijn hier ontzettend blij mee en hopen dat er veel andere Almeerse bedrijven mogen volgen!

Categorie:
Overige

reacties op VLA ontvangt cheque van AH Almere Buiten

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.