Wethouder Peeters feliciteert sportwinnaars - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 15 okt 2015 om 13:00 uur - Laatste update: 15 okt 2015 om 09:59 uur

Wethouder Peeters feliciteert sportwinnaars

Geschreven door (volgen?)

Afgelopen dinsdag ontving wethouder René Peeters een groot aantal sportwinnaars uit Almere. In het Topsportcentrum Almere feliciteerde hij de Almeerse sporters met hun behaalde prestatie in de afgelopen maanden.

Op het WK Agility voor Belgische herders in Tsjechië werd Katja Slippens met haar Mechelse herder wereldkampioen. Windsurfer Sil Hoekstra kreeg de felicitaties voor de titel bij het Europees kampioenschap RSX klasse jeugd onder 19 jaar.

Er waren dit keer een groot aantal Nederlands kampioenen. Randy Postma werd Nederlands kampioen schermen bij de jeugd tot 16 jaar. De Almeerse turnster Kiona Leal behaalde de titel op het onderdeel sprong. Bij het NK outdoor handboogschieten ging de eer naar Annouk Principaal en Jay TjinADjie in de categorie recurve. Het heren handbalteam van Havas pakte bij het veldhandbal de nationale titel. Willem Lodewijk, Esther de Groot en Saskia Schaft scoorden op het NK Outdoor bowls.

Eervolle vermeldingen

Eervolle vermeldingen waren er verder voor Ilyasse Sadik, Barbara Groen, Ricardo Smit, Michaele Spaanstra en Jannet Lange. Sadik, Groen en Smit namen deel aan de Special Olympics World Games in Los Angeles. De drie sporters met een beperking behaalden op diverse afstanden een gouden medaille.

Op het paralympisch tennistoernooi heeft Michaela Spaanstra het Tsjechisch Open op haar naam geschreven. Ultra loopster Jannet Lange zette een prestatie neer door de Tour de France te voet af te leggen.

In het zonnetje gezet

De gemeente Almere zet Almeerse kampioenen na het behalen van hun successen graag in het zonnetje. Vandaar dat de gemeente één keer per kwartaal een moment organiseert om alle sporters die in deze periode Nederlandse, Europese, wereld of Olympisch kampioen zijn geworden te feliciteren.

De successen van deze sporters zijn belangrijk voor de sport in onze stad, maar spelen ook een rol op andere gebieden. Als voorbeeldfunctie voor de jeugd, als ambassadeur voor de stad en als aantrekker voor bedrijven (op sportgebied). Aandacht voor (topsport)talent en een koppeling tussen topsport en bedrijfsleven zijn speerpunten in het Almeerse sportbeleid.

De sporters kregen een felicitatiebrief en een mooie bos bloemen uit handen van de wethouder.

Categorie:
Sport

reacties op Wethouder Peeters feliciteert sportwinnaars

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.