Bewoonster over Kruidenwijk: "uitgescholden voor kankerhoer, mijn fiets is vernield en gejat" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 13 jun 2016 om 14:15 uur - Laatste update: 13 jun 2016 om 14:22 uur

Bewoonster over Kruidenwijk: “uitgescholden voor kankerhoer, mijn fiets is vernield en gejat”

Geschreven door (volgen?)

Een bewoonster uit de Kruidenwijk waar voor overlast wordt gezorgd door een groep jongeren van vermoedelijk Marokkaanse afkomst, heeft zelf ook problemen met de groep gehad.

Ik was rustig boodschappen aan het doen bij de supermarkt, toen de caissière opmerkte dat er een ruzie gaande was buiten. Op het moment dat ik naar buiten liep, zag ik dat het groepje mijn fiets aan het mollen was terwijl deze met een kettingslot vast stond. Ik heb gevraagd of zij thuis ook zo met hun spullen omgaan en heb gezegd dat ik het erg asociaal vond en men gewoon van andermans spullen af hoort te blijven“, vertelt de buurtbewoonster.

Vervolgens bleef het groepje staan alsof er niets is gezegd en kreeg zij uiteindelijk woorden als ‘kankerhoer’ en meer brutale benamingen naar haar hoofd geslingerd. “Het voelde zeker niet prettig. Iedereen stond er bij te kijken en niemand durfde er iets van te zeggen.

Overlast

Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag zijn er meerdere bussen bekogeld in de Kruidenwijk. Volgens de buurtbewoonster probeert de groep een beetje macht te krijgen in de wijk. “Ik ben zeker niet bang aangelegd, maar of ik me nog prettig voel? Ik begrijp heel goed dat er mensen zijn die juist wel angstig zijn.

Fiets gejat

In de nacht van zaterdag op zondag is toevallig diezelfde fiets die vernield werd, gejat. Alhoewel er niets vast staat dat de fiets is gejat door het groepje tuig, heeft de buurtbewoonster wel een vermoeden gezien het nog maar kort geleden is dat zij de aanvaring had bij de supermarkt waarbij haar fiets werd gemolesteerd.


Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Categorie:
112

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.