13-jarige sloopt busruit in Tussen de Vaarten - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 27 jul 2016 om 14:03 uur - Laatste update: 27 jul 2016 om 14:04 uur

13-jarige sloopt busruit in Tussen de Vaarten

Geschreven door (volgen?)

De politie heeft maandagavond een 13-jarige jongen aangehouden die stenen naar een bus heeft gegooid op de Pieter de Hooghstraat.

Rond 19.20 uur schrokken de passagiers en de buschauffeur van een harde knal, toen bleek dat er stenen tegen de bus waren gegooid en een ruit beschadigd raakte. Hierbij raakte niemand gewond.

Toegesnelde agenten gingen ter plaatse en troffen in de omgeving een drietal jongens aan die voldeden aan het signalement. Het drietal van 9, 10 en 13 jaar oud moesten mee naar het politiebureau waar zij werden verhoord. Uit het verhoor bleek dat de 13-jarige jongen verantwoordelijk was voor de vernieling.

Tegen de jonge Almeerder is een proces-verbaal opgemaakt, na het verhoor mochten de jongens naar huis.

Connexxion

Vervoersbedrijf Connexxion zal de geleden schade verhalen op de 13-jarige jongen, zij stelt zich civiel rechtelijk partij en geeft aan dat de vorderingen kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.