Hoe weet ik of mijn huisdier gebakken spons heeft gegeten? - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 19 aug 2016 om 12:02 uur - Laatste update: 19 aug 2016 om 12:31 uur

Hoe weet ik of mijn huisdier gebakken spons heeft gegeten?

Geschreven door (volgen?)

Foto: Wim Knol

De politie meldde vrijdag dat er gebakken spons is aangetroffen in de Eilandenbuurt, echter is dit niet de eerste keer dat er gebakken sponzen zijn aangetroffen welke gevaarlijk zijn voor dieren.

Door het eten van gebakken spons, kan de maag van uw huisdier worden afgesloten of een verstopping veroorzaken in het darmkanaal wat levensbedreigend is.

Wat zijn de symptomen?

Symptomen zijn braken, kokhalzen, buikpijn (met opgebogen rug lopen en kreunen), diaree en een opzwelling van de buik vlak achter de ribboog.

Wanneer uw huisdier bovengenoemde symptomen vertoont, wordt er geadviseerd om direct contact op te nemen met een dierenarts. Door braken op te wekken, is het meestal mogelijk om de spons weer uit de maag te verwijderen. Het is afgeraden om water te geven, want daardoor zwelt de spons mogelijk nog verder op.

Wanneer de spons inmiddels al in de darmen zit, is in de meeste gevallen een operatie noodzakelijk.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.