Almeerder krijgt boete voor afrijden namens tweelingbroer - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 12 sep 2016 om 16:50 uur - Laatste update: 12 sep 2016 om 16:50 uur

Almeerder krijgt boete voor afrijden namens tweelingbroer

Geschreven door (volgen?)

Een 22-jarige Almeerder heeft een boete gekregen nadat hij in januari vorig jaar een rijexamen aflegde namens zijn tweelingbroer.

De Almeerder is verweten dat hij door het behalen van het rijbewijs voor zijn broer de veiligheid van andere weggebruikers in gevaar heeft gebracht, doordat zijn tweelingbroer kon beschikken over een rijbewijs terwijl hij volgens zijn instructeur nog niet voldoende rijvaardigheid had om examen te mogen doen.

Onderzoek

Tijdens het rijexamen had de instructeur al twijfels over de identiteit van de examenkandidaat, maar toch is er achteraf pas een melding gemaakt bij de politie. Uit onderzoek bleek dat de telefoon van de verdachte signalen uitzond bij de examenlocatie, terwijl hij zelf aangaf op dat moment in Hilversum te zijn. Ook wezen WhatsApp-berichten uit dat de tweelingbroers samen met een ander persoon hebben gesproken over hun actie.

De helft van de opgelegde boete is voorwaardelijk, zo moet hij dit deel alsnog betalen als hij zich de komende twee jaar opnieuw schuldig maakt aan een strafbaar feit.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.