Brandweer: "eerst checken, dan bellen!" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 29 sep 2016 om 12:48 uur - Laatste update: 29 sep 2016 om 12:48 uur

Brandweer: “eerst checken, dan bellen!”

Geschreven door (volgen?)

De brandweer in Flevoland werkt de laatste jaren hard aan het terugdringen van het aantal loze meldingen en doet vanaf komende zaterdag nadrukkelijk een beroep op bedrijven en burgers: eerst checken, dan bellen.

Volgens de brandweer krijgt de rookmelder bij het ontdekken van een brand een steeds grotere rol. Veel woningen in Flevoland zijn al voorzien van rookmelders wat er voor zorgt dat bewoners bij brand gealarmeerd worden zodat zij snel hun woning kunnen verlaten. Ook zijn er rookmelders die gekoppeld zijn aan apps.

Eerst checken

Rookmelders gaan ook wel eens af terwijl er geen brand is. De brandweer roept op om eerst te kijken of er rook of brand waarneembaar is nadat een rookmelder is afgegaan.

Meldkamer

Bij meldingen in het Openbaar Meldsysteem neemt de brandweer Flevoland een soortgelijke maatregel. Zodra er een melding binnenkomt van een brand bij een aangesloten gebouw, zal de meldkamer de melding eerst één minuut lang checken of er een daadwerkelijke brand is.

Bij brand zal de brandweer meteen uitrukken, wanneer er geen contact kan worden gelegd met het gebouw zal de brandweer alsnog uitrukken.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.