"Moskee in Tussen de Vaarten biedt onderdak aan veroordeelde asielzoeker" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 21 okt 2016 om 16:40 uur - Laatste update: 21 okt 2016 om 16:40 uur

“Moskee in Tussen de Vaarten biedt onderdak aan veroordeelde asielzoeker”

Geschreven door (volgen?)

Foto: SBS/Undercover In Nederland

De politie heeft donderdagavond de dader aangehouden van een steekpartij in de Ar Raza moskee in Tussen de Vaarten, die al één jaar onderdak zou krijgen binnen de moskee nadat zijn asielaanvraag werd afgewezen. 

Dat staat in een brief die werd verstuurd aan burgemeester Weerwind en de regionale omroep.

Steekpartij

In april 2014 stak de man tijdens een ruzie een andere man neer en werd hierbij veroordeeld voor poging tot doodslag. De man was als asielzoeker naar Nederland gekomen maar zijn asielaanvraag werd afgewezen.

Brief

In een brief gericht aan burgemeester Weerwind werd getipt over de verblijfplaats van de verdachte. Weerwind had de brief doorgestuurd naar de politie, waarna zij de voortvluchtige niet direct aantroffen.

Donderdagavond werd hij alsnog aangehouden in de buurt aangetroffen en is aangehouden.De man zal zijn celstraf van 12 maanden nu alsnog moeten uitzitten.

Het is niet duidelijk of de man inderdaad onderdak heeft gekregen bij de moskee.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.