20-jarige Almeerder aangehouden na oplichting via Marktplaats - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 25 nov 2016 om 11:24 uur - Laatste update: 25 nov 2016 om 11:38 uur

20-jarige Almeerder aangehouden na oplichting via Marktplaats

Geschreven door (volgen?)

De politie heeft afgelopen zondag en maandag twee verdachten aangehouden op verdenking van onder andere computervredebreuk. De twee mannen van beiden 20 jaar, afkomstig uit Almere en Amsterdam, deden zich voor als kopers van goederen via Marktplaats.

Via WhatsApp zocht het tweetal contact met de verkoper. Hierbij maakten zij gebruik van een valse identiteit om zo het vertrouwen van verkopers te krijgen. Vervolgens verleidden de twee de verkopers tot een proefbetaling van 0,01 cent waarna de verkopers via WhatsApp een link kregen doorgestuurd naar een valse banksite.

Door in te loggen op deze website konden de verdachten de inloggegevens en codes van de verkopers krijgen en zo toegang tot de bankrekening krijgen van de slachtoffers.

Nadat er was ingelogd op de rekening, werd er geld van de bankrekeningen overgemaakt naar zogenaamde ‘money muls’ die het geld opnamen bij diverse pinautomaten. De schade wat het tweetal heeft veroorzaakt, wordt geschat op 50.000 euro.

Aanhoudingen

In totaal zijn er 10 aangiftes binnengekomen bij de politie. Na onderzoek van het cybercrimeteam kwamen de twee mannen naar voren, welke beiden worden verdacht van computervredebreuk, identiteitsfraude en oplichting.

De verdachten zijn afgelopen woensdag en donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris, welke besloot om hun voorarrest met 14 dagen te verlengen.


Sint en Piet bij u thuis? Boek een huisbezoek via Sinterklaasmagazijn.nl!

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.