13-jarige jongen moet zich uitkleden bij gewelddadige straatroof in De Wierden - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 03 jan 2017 om 13:14 uur - Laatste update: 03 jan 2017 om 13:14 uur

13-jarige jongen moet zich uitkleden bij gewelddadige straatroof in De Wierden

Geschreven door (volgen?)

Maandagavond kon een verdachte aangehouden worden op verdenking van een straatroof bij bushalte De Wierden in Almere Haven.

Rond 22.00 uur stapte een 13-jarige jongen de bus in bij station Almere Haven. Bij bushalte de Hoven stapte een groepje jongens in. Toen de jonge Almeerder bij De Wierden uitstapte, kwam het groepje achter hem aan.

Het slachtoffer wilde op zijn fiets wegfietsen, maar iemand uit het groepje pakte zijn mobiele telefoon af waarna zijn fiets werd vastgepakt. Het groepje wilde dat de Almeerder meeging naar een steeg verderop.

In de steeg moest het slachtoffer enkele kledingstukken uittrekken waarbij hij werd geslagen. Vervolgens lieten ze hem gaan en fietste hij naar huis waarbij de politie werd ingeschakeld.

Aanhouding

Na onderzoek kwam er een 16-jarige verdachte naar voren. Deze jongen uit Almere werd in zijn woning aangehouden en is vastgezet. Het onderzoek naar de andere verdachten is in volle gang.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.