Jongetjes die zouden zijn bekogeld met illegaal vuurwerk, hebben vuurwerk zelf afgestoken - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 05 jan 2017 om 17:51 uur - Laatste update: 05 jan 2017 om 17:51 uur

Jongetjes die zouden zijn bekogeld met illegaal vuurwerk, hebben vuurwerk zelf afgestoken

Geschreven door (volgen?)

De twee jongetjes die beweerde dat zij werden bekogeld door vuurwerk waardoor één van de jongetjes tweedegraads brandwonden opliepen, blijken het vuurwerk zelf te hebben afgestoken. Dat meldt de politie.

Maandagmiddag rond 16.40 uur speelden de twee vriendjes met elkaar in een speeltuintje aan de Jan van Goyenstraat. Het verhaal dat een groep tieners vuurwerk naar hen hebben gegooid blijkt niet te kloppen.

De jongetjes bleken illegaal vuurwerk (cobra’s) op straat te hebben gevonden en hebben hier vervolgens het kruit uit gehaald en aangestoken. Hierdoor ontstond er een steekvlak waardoor één van de jongetjes brandwonden opliep.

Geschrokken

Omdat de twee jonge Almeerders zo geschrokken waren van de gebeurtenis, hebben ze een verhaal verzonnen dat een groep jongens vuurwerk naar hen hadden gegooid.

De politie heeft met de jongens en hun ouders een gesprek gevoerd over wat er is voorgevallen.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.