Burgemeester Weerwind sluit twee bedrijfspanden in Almere Haven vanwege drugshandel - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 04 apr 2017 om 11:29 uur - Laatste update: 04 apr 2017 om 12:33 uur

Burgemeester Weerwind sluit twee bedrijfspanden in Almere Haven vanwege drugshandel

Geschreven door (volgen?)

Burgemeester Weerwind heeft besloten om twee bedrijfspanden gelegen op het bedrijventerrein De Steiger voor 3 maanden te sluiten omdat de panden werden gebruikt voor drugshandel.

Eerder trof de politie bij een doorzoeking in de twee bedrijfspanden respectievelijk ruim 13 en 3 kilo hennep en een grote hoeveelheid hennep gerelateerde goederen als verlichtingsarmaturen, koolstoffilters, luchtkoelinstallaties weegschalen en kniptafels aan.

Al deze goederen, met een totaal gewicht van meer dan 14.000 kilo, zijn in beslag genomen en vernietigd.

‘Onacceptabel’

Met de sluiting van de twee bedrijfspanden geeft Weerwind uitvoering aan het Damoclesbeleid 2015. Dit beleid geeft de burgemeester bevoegdheid om zonder waarschuwing direct in te grijpen wanneer er middelen worden verkocht, afgeleverd of verstrekt, die in strijd zijn met de Opiumwet.

Met de sluiting wordt een stevig signaal afgegeven dat de handel in drugs onacceptabel is en dat er hard tegen wordt opgetreden.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.