Politie voorkomt mogelijke moord dankzij inzet arrestatieteam op Hogering - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 08 jun 2017 om 13:15 uur - Laatste update: 08 jun 2017 om 13:19 uur

Politie voorkomt mogelijke moord dankzij inzet arrestatieteam op Hogering

Geschreven door (volgen?)

Foto: Politie.nl

Een arrestatieteam van de politie heeft vorige week twee mannen van 45 en 32 jaar aangehouden in Almere en denkt daarmee een moord te hebben voorkomen. Dat meldt de politie donderdag.

Volgens de politie reden de twee mannen vorige week donderdag in een gestolen BMW op de Hogering waar zij zijn overmeesterd en ontwapend. Zij worden er van verdacht plannen te hebben voorbereid voor het plegen van een moord. In de nacht van vorige week donderdag op vrijdag werd er een 39-jarige vrouw opgepakt voor medeplichtigheid.

13Baudette

Binnen een lopend strafrechtelijk onderzoek onder de naam ’13Baudette’, onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam, werd duidelijk dat er mogelijk iemand voor zijn leven moest vrezen.

Een team van Amsterdamse rechercheurs heeft zich met dit onderzoek bezig gehouden: het vermoedelijke slachtoffer en de drie aangehouden verdachten zijn bekenden van de politie. Het vermoedelijke doelwit is op voorhand op de hoogte gesteld.

Richting het doelwit

Toen de auto in de richting van het doelwit reed is er besloten om een arrestatieteam in te schakelen die de twee mannen uiteindelijk op de Hogering heeft aangehouden. Eén van de inzittenden had een pistool in zijn bezit.

Het drietal is gehoord maar hebben tijdens de verhoren geen openheid gegeven. Zoals gebruikelijk is in dergelijke onderzoeken zullen de rechercheurs uitzoeken of de verdachten betrokken zijn geweest bij andere zware misdrijven.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.