Maandagmiddag landelijk controlebericht NL-Alert - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 28 jun 2017 om 10:55 uur - Laatste update: 28 jun 2017 om 10:54 uur

Maandagmiddag landelijk controlebericht NL-Alert

Geschreven door (volgen?)

Op maandag 3 juli om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Door dit bericht kan men nagaan of de mobiele telefoon goed ingesteld is. Er wordt duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven doen.

Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en beter worden geïnformeerd.

Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet u dit zelf doen. Op www.nl-alert.nl staan de instructies om mobiele telefoons in te stellen. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.