Almeerder (35) verdacht van moord op vriendin (29) in Suriname - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 11 jul 2017 om 14:10 uur - Laatste update: 11 jul 2017 om 14:10 uur

Almeerder (35) verdacht van moord op vriendin (29) in Suriname

Geschreven door (volgen?)

Foto: Brian Turner

Een 35-jarige man uit Almere wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de dood van zijn vriendin. De 29-jarige vrouw die eveneens uit Almere komt, verdronk in de Surinamerivier toen het stel op vakantie was in Paramaribo.

De vrouw werd op 26 juni 2015 als vermist opgegeven. Drie dagen later werd zij na een zoektocht levenloos aangetroffen in de Surinamerivier.

Uit onderzoek kwam aanvankelijk naar voren dat het om een noodlottig ongeval zou gaan, maar een maand later kreeg de politie informatie dat er voorafgaand aan de dood van de vrouw meer aan de hand was.

Verder onderzoek

In afstemming met de politie in Paramaribo werd meer onderzoek verricht waarna de man verdacht wordt van moord dan wel doodslag op de vrouw. Daarnaast wordt de man verdacht van poging oplichting en valsheid in geschrifte.

Op 12 mei dit jaar is de man aangehouden en zit sindsdien vast. De zaak zal voor het eerst pro forma worden behandeld op 19 juli in de Lelystad.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.