Politie: "strenger toezicht op vlogs van agenten" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 15 sep 2017 om 11:13 uur - Laatste update: 15 sep 2017 om 11:13 uur

Politie: “strenger toezicht op vlogs van agenten”

Geschreven door (volgen?)

Een vlog van Jan-Willem die wordt weergeven op groot scherm tijdens de meet and greet van de politie. Het gezicht van de vrouw in de vlog is onherkenbaar gemaakt door de politie.

De politie gaat het social media-beleid voor agenten aanscherpen en beter intern toezicht houden op berichten die agenten plaatsen op social media.

Ook op de vlogs door onder andere de Almeerse agent Jan-Willem krijgen strengere toezicht. Aanleiding is het feit dat adressen van zowel slachtoffers als verdachten gemakkelijk zijn te achterhalen uit de vlogs.

Afgelopen donderdag diende een privacy-expert een klacht in bij de politie over de kwestie.

Onderzoek

Het NCRV-programma De Monitor bekeek alle 149 vlogs van Jan-Willem waarbij in 28 gevallen persoonsgegevens te achterhalen viel.

Alhoewel gezichten van verdachten en slachtoffers onherkenbaar zijn gemaakt, kan er aan de omgeving alsnog een adres worden achterhaald.

Aanpassingen

De politie gaat nu alle beelden bekijken die al online staan om vervolgens te beoordelen of er volgens de Wet politiegegevens is gehandeld. Wanneer dit niet het geval is, zullen de vlogs worden aangepast.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.