Almeerders ruim vertegenwoordigd in petitie over Anne Faber - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 13 okt 2017 om 11:51 uur - Laatste update: 13 okt 2017 om 11:51 uur

Almeerders ruim vertegenwoordigd in petitie over Anne Faber

Geschreven door (volgen?)

In totaal 2335 Almeerders hebben inmiddels de petitie “Anne Faber dood door schuld rechtssysteem” ondertekend.

De online petitie, welke hier te vinden is, is donderdagmiddag opgestart na de vondst van het levenloze lichaam van Faber in Zeewolde. Daar waar de petitie vrijdagochtend om 10.00 uur de 100.000 ondertekeningen bereikte, passeerde de petitie rond 11.35 uur de 140.000 handtekeningen.

Bovenaan in de statistieken staat Amsterdam: in totaal ondertekenden 4380 Amsterdammers de petitie.

Petitie

In de petitie wordt geëist dat er een onderzoek komt naar het falende rechtssysteem in de zaak van de hoofdverdachte, Michael P. uit Zeewolde. De man mishandelde onder andere zijn eigen vader, bewerkte zijn ex met een bierglas en dwong in 2010 twee minderjarige meisjes de bosjes in om vervolgens te verkrachten.

In juni 2011 werd P. nog veroordeeld tot 16 jaar cel maar kwam na slechts 6 jaar weer vrij.

Wij roepen hen die verantwoordelijk zijn, onder andere het ministerie van Veiligheid en Justitie, ter verantwoording en eisen een verklaring. Tevens eisen wij een onderzoek naar kliniek Aventurijn Forensische Psychiatrie Altrecht en willen een verslag van de werkwijze en het beleid binnen de kliniek. Wij eisen een verandering van de wet op het gebied van zedendelicten zodat dit NOOIT meer kan gebeuren“, valt er in de petitie te lezen.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.