14-jarige scooterdief aangehouden na achtervolging door Kruidenwijk - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 16 okt 2017 om 14:39 uur - Laatste update: 16 okt 2017 om 14:39 uur

14-jarige scooterdief aangehouden na achtervolging door Kruidenwijk

Geschreven door (volgen?)

De politie heeft zondag een 14-jarige jongen uit Almere aangehouden op verdenking van scooterdiefstal.

Volgens de politie kregen zij zondag een melding over een aantal jongeren die op het schoolplein van een school in de Kruidenwijk aan het stunten waren op een scooter.

Agenten die poolshoogte kwamen nemen, zagen de scooter rijden met daarop twee jongens. Toen agenten de jongens een stopteken gaven, negeerden zij deze waarop de bestuurder zijn bijrijder afzette en er vervolgens vandoor ging.

Achtervolging

De politie achtervolgde de scooter die vervolgens een pad met paaltjes inreed. Een agent ging vervolgens te voet achter de scooter aan. Na verloop van tijd dacht de bestuurder zich verborgen te houden met de scooter achter een busje, waarna hij werd vastgepakt door de agent.

De bestuurder besloot om gas te blijven geven waarna de bestuurder tegen een schuur en kliko aan reed en vervolgens ten val kwam. De jongen is vervolgens aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat zowel de scooter als de kentekenplaten gestolen waren, de jongen zit nog vast voor verder onderzoek.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.