Almeerse tieners aangehouden voor oplichting - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 28 nov 2017 om 20:17 uur - Laatste update: 28 nov 2017 om 20:17 uur

Almeerse tieners aangehouden voor oplichting

Geschreven door (volgen?)

De politie heeft vorige week twee jonge mannen van 19 en 17 jaar uit Almere aangehouden die zich in de periode tussen november 2016 en mei dit jaar schuldig hebben gemaakt aan internetoplichting.

Volgens de politie gebruikte het tweetal een advertentiesite waarbij zij onder andere schoolboeken, computerspellen en geluidsboxen te koop aanboden. Na betaling bleef de levering uit.

In totaal deden 8 slachtoffers aangifte bij wie voor meer dan 600 euro schade was aangericht.

Meer slachtoffers

Vermoedelijk zijn er nog meer slachtoffers gemaakt maar daarvan is geen aangifte gedaan“, aldus de politie. Beide verdachten zijn opgespoord door onderzoek te doen naar de gebruikte bankrekeningen. Het tweetal is aangehouden en inmiddels verhoord.

De politie heeft beslag gelegd op een aantal goederen om het financieel voordeel te ontnemen. Er is een proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachten.


[ad] Maak kans op een weekendje weg voor 2 personen (all-in), klik hier voor meer informatie »

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.