Politie Almere gaat WhatsAppen tijdens jaarwisseling - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 06 dec 2017 om 19:14 uur - Laatste update: 06 dec 2017 om 19:14 uur

Politie Almere gaat WhatsAppen tijdens jaarwisseling

Geschreven door (volgen?)

De politie in Almere gaat tijdens de jaarwisseling WhatsAppen om zo beter in te kunnen spelen op incidenten in de wijken.

In de wijken Muziekwijk Zuid, Tussen de Vaarten, Stripheldenbuurt, Molenbuurt en Eilandenbuurt worden er een aantal WhatsApp-groepen opgestart waarbij de coördinatoren daarvan in verbinding staan met de politie: de coördinatoren geven direct informatie over incidenten die er tijdens de jaarwisseling plaatsvinden in hun gebied.

“Een jaarwisseling verloopt rumoeriger dan in reguliere nachten. Meestal is het een drukke nacht met veel meldingen over ordeverstoringen, ernstige overlast en/of vernielingen. Dit soort incidenten horen niet samen te vallen met een jaarwisseling”, aldus de politie.

Incidenten

Omdat het feestelijke karakter van oud en nieuw centraal zou moeten staan, zijn politie en gemeente voortdurend bezig om zich voor te bereiden op de jaarwisseling. Nu is er ook WhatsApp aan toegevoegd.

De politie heeft voor de jaarwisseling extra medewerkers paraat staan die zich vervolgens zullen bezighouden met de doorgegeven informatie. Ook kan het zo zijn dat de coördinatoren worden gewaarschuwd door de politie wanneer er iets plaatsvindt in de wijk wat aandacht vereist.

De pilot zal in januari worden geëvalueerd, de politie benadrukt dat de WhatsAppgroep geen vervanging is voor het alarmnummer (112).

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.