Maandag opnieuw overlast, Rijkswaterstaat: "Werk maandag thuis als dat kan" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 10 dec 2017 om 19:55 uur - Laatste update: 10 dec 2017 om 19:55 uur

Maandag opnieuw overlast, Rijkswaterstaat: “Werk maandag thuis als dat kan”

Geschreven door (volgen?)

Rijkswaterstaat adviseert mensen om maandag thuis te werken als die mogelijkheid daartoe bestaat.

Dit in verband met de gevaarlijke rij-omstandigheden die zich maandag kunnen voordoen als gevolg van de opnieuw verwachte sneeuw en gladheid.

Door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwresten kan het komende nacht en maandag tijdens de ochtendspits behoorlijk glad worden, meldt Rijkswaterstaat.

Avondspits

Ook valt er in de loop van de maandagochtend opnieuw sneeuw: weerbureau WeerPlaza verwachtte eerder al dat de sneeuw heviger kan zijn dan zondag het geval was.

Doordat er vervolgens nieuwe sneeuw valt is er een grotere kans op slippartijen en ongelukken welke dan files en vertragingen tot gevolg hebben: dit heeft vooral nadelen voor de avondspits.

In totaal is er in heel Nederland in 24 uur tijd 10 miljoen kilo zout gestrooid op de wegen.

Advies

Het advies van Rijkswaterstaat is om thuis te werken wanneer dat mogelijk is. Wanneer mensen toch de auto moeten gebruiken, is het advies om de verkeersinformatie goed in de gaten te houden en de rijstijl aan te passen aan de omstandigheden.

Dat betekent voldoende afstand houden en langzaam rijden“, aldus Rijkswaterstaat.

Situatie op het spoor

Maandag heeft de NS net zoals zondag een aangepaste dienstregeling. Er rijden minder treinen zodat NS en ProRail sneller en beter kunnen ingrijpen wanneer er zich problemen voordoen op het spoor.

Reizigers kunnen hierdoor te maken krijgen met vertragingen (extra reistijd) en vollere treinen.

Code rood

Vanwege de opnieuw voorspelde sneeuwbuien en gladheid in combinatie met de avondspits sluiten meteorologen code rood niet uit.

Vooralsnog heeft het KNMI uit voorzorg voor maandag van 12.00 uur tot 00.00 uur code geel afgekondigd.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.