Verdachte van dodelijke steekpartij vorige week nog opgepakt voor taseren medescholier - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 15 dec 2017 om 11:36 uur - Laatste update: 15 dec 2017 om 17:38 uur

Verdachte van dodelijke steekpartij vorige week nog opgepakt voor taseren medescholier

Geschreven door (volgen?)

Foto: De 15-jarige Shakil die de steekpartij niet overleefde.

Eén van de twee verdachten die zijn aangehouden na de dodelijke steekpartij waarbij de 15-jarige Shakil om het leven kwam, is eerder in aanraking geweest met de politie. Volgens De Telegraaf werd hij vorige week nog opgepakt omdat hij (in dit artikel verder aangeduid als J.) een medescholier zou hebben getaserd.

Volgens ooggetuigen werd Shakil meerdere keren in zijn borst gestoken. Een traumahelikopter werd ter assistentie ter plaatse geroepen maar het slachtoffer uiteindelijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Pestkop

Volgens De Telegraaf zat J. op het Buitenhout College en stond hij bekend als ‘pestkop’, spijbelde hij regelmatig en zou hij eerder zijn gezien met wapens in zijn bezit.

Van de tweede verdachte is bekend dat het een leerling is van PrO Almere: een school waar praktijkonderwijs wordt gegeven aan leerlingen die niet goed mee kunnen komen op een normale middelbare school.

Shakil zat op het Baken Stad College: voor hem is afgelopen dagen een lokaal ingericht om hem te herdenken. Ook hebben leerlingen slachtofferhulp gekregen.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.