Ambulancediensten Flevoland en Gooi en Vechtstreek slaan handen ineen - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 21 dec 2017 om 11:53 uur - Laatste update: 21 dec 2017 om 11:53 uur

Ambulancediensten Flevoland en Gooi en Vechtstreek slaan handen ineen

Geschreven door (volgen?)

De ambulancediensten van de GGD Flevoland en de Regio Gooi en Vechtstreek gaan een intensieve samenwerking aan en staan vanaf januari 2018 onder één directeur. Ook management en staf van beide RAV’s (Regionale Ambulance Voorzieningen) worden samengevoegd. Deze samenwerking maakt de ambulancediensten robuuster.

De samenwerking tussen beide ambulancediensten bestaat al langer: begin 2017 besloten de GGD Flevoland en de Regio Gooi en Vechtstreek tot integratie van staf en management.

Tevredenheid

Volgens René Ton (directeur van de beide Regionale Ambulance Voorzieningen) zegt dat beide ambulancediensten er goed voor staan.

“Patiënten zijn uiterst tevreden over onze zorg, financieel gaat het goed en we hebben uitstekende hulpverleners en middelen. Alleen zijn het allebei relatief kleine organisaties met een kleine overhead voor bijvoorbeeld dienstroosters, kwaliteit, beleid, opleidingen, ICT en inkoop. Met de gebundelde menskracht staat die overhead veel steviger en hebben we bovendien capaciteit voor innovaties, onderzoek en ontwikkeling“, aldus Ton.

Integratie

Ton ziet het samengaan tussen Flevoland en Gooi en Vechtstreek met vertrouwen tegemoet: “We groeien al een flinke periode heel natuurlijk naar elkaar toe. Veel onderdelen zijn al geïntegreerd. Het vertrouwen tussen de partijen is groot. Deze samenwerking geeft vooral energie en kansen. We willen onze patiënten ook in de toekomst de beste zorg bieden en deze samenwerking is daarvoor gewoon nodig.”

De ambulancediensten beschikken samen over twee meldkamers, ongeveer 30 ambulances (verspreid over 9 standplaatsen) en ruim 200 medewerkers.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.