Politie zoekt getuigen van gewelddadige straatroof in Bouwmeesterbuurt - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 09 jan 2018 om 14:40 uur - Laatste update: 09 jan 2018 om 14:41 uur

Politie zoekt getuigen van gewelddadige straatroof in Bouwmeesterbuurt

Geschreven door (volgen?)

De politie is opzoek naar getuigen van een straatroof waarbij een 46-jarige man op gewelddadige wijze werd beroofd van zijn jas en tas.

De straatroof vond plaats op vrijdagavond 24 november 2017 toen de man rond 20.00 uur uit een bus stapte, hierbij verlieten ook vier andere mannen de bus.

Eenmaal buiten viel het viertal de 46-jarige man aan waarbij werd geschopt en geslagen: onder meer liep het slachtoffer een gebroken arm op. Bij de beroving werd een jas en tas buitgemaakt.

Aangifte

Dat de politie nu pas opzoek is naar getuigen van het incident, heeft te maken met dat het doen van de aangifte pas later is gedaan. “Op die bewuste vrijdag was dit incident ons niet bekend. Daarnaast speelde het verhaal dat het slachtoffer de Nederlandse taal onvoldoende beheerste en wij gebruik hebben gemaakt van een tolk om zijn aangifte op te nemen“, legt woordvoerder Hans Meuleman uit.

De ernst van de straatroof is voor ons wel voldoende reden om, ondanks de nu verstreken tijd, actief naar buiten te treden“, aldus Meuleman.

Signalement

  • De eerste verdachte is een man tussen de 20 en 30 jaar oud en tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Hij heeft zwart lang haar dat steil over de schouders valt, een korte baard en een slank gespierd postuur.
  • De andere drie verdachten zijn ook mannen tussen de 20 en 30 jaar oud en hebben kort zwart haar en een slank postuur.

De politie roept getuigen op om zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.