Hij komt, hij komt.. - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 05 nov 2015 om 13:51 uur - Laatste update: 05 nov 2015 om 13:51 uur

Hij komt, hij komt..

Geschreven door (volgen?)

Hij komt, hij komt.. Ook dit jaar zal Sinterklaas uit het verre Spanje aanmeren in de Hollandse polder. Op zaterdag 14 november om 11.00 uur verandert de Havenkom in een echt Pietendorp met Veegpieten, Pepernootpieten, Pakjespieten én een fanfare.

Om 12.00 zal de goedheiligman op een vloot van botters en een aak de Havenkom binnenvaren, waar hij de sleutel van de stad in ontvangst neemt van burgemeester Franc Weerwind. Natuurlijk zal de Sint de tijd nemen om de tekeningen van kinderen in ontvangst te nemen en zoveel mogelijk kinderen een handje te geven.

Programma

11.00 uur: start voorprogramma in de Havenkom
12.00 uur: aankomst Sinterklaas
12.45 uur: einde programma

Parade in Almere Stad

In Almere Centrum is diezelfde zaterdag een Parade. Om 15.00 uur vertrekt Sinterklaas vanaf het Stationsplein naar het Forum via de Stationsstraat en de Diagioneel. De stoet wordt gevormd door een 16-man sterke Pietenband en een 3-koppig blaasorkest, een busje met draaiorgel, de kids van Dansstudie Yvette én brandweerman Sam.

Daarnaast rijden er Segwaypieten, cupcake-meisjes en het treintje van Citymall op gezellige Sinterklaasmuziek. Al met al een vrolijke, bonte stoet die na circa 3 kwartier aankomt op het forum.

Programma Almere Stad

14.00 – 15.00 uur Stationsplein: Pietenorkest en Pieten delen pepernoten uit
14.00 – 16.00 uur Forum: Sinterklaasliedjes zingen en het ‘Sinterklaassurprisespel’
15.00 uur Stationsplein: Aankomst Sinterklaas, start Parade
15.45 uur Forum: Ontvangst van Sinterklaas door de wethouder
16.15 uur Einde evenement

Intocht in Almere Buiten

Op zaterdag 21 november zal Sinterklaas een bezoek brengen aan het centrum van Almere Buiten. Om 12.00 uur zal de goedheiligman per trein aankomen in het winkelcentrum waarna hij zijn tocht door het centrum zal lopen.

Categorie:
Evenementen

reacties op Hij komt, hij komt..

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.