Gemeente Almere en VMCA zetten jonge mantelzorgers in het zonnetje - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 11 nov 2015 om 13:03 uur - Laatste update: 11 nov 2015 om 13:03 uur

Gemeente Almere en VMCA zetten jonge mantelzorgers in het zonnetje

Geschreven door (volgen?)

Afgelopen zondag kwam een grote groep jonge mantelzorgers op Stadslandgoed De Kemphaan bij elkaar om samen een leuke en actieve dag te beleven. De dag werd voor hen georganiseerd door de VMCA en de gemeente Almere in het kader van de Dag van de Mantelzorg. Een jaarlijks terugkerende landelijk georganiseerde dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet.

De dag was in twee delen verdeeld: de ochtend was voor de kinderen tussen de 4 en 11 jaar. Zo maakten zij muziek en hebben zij dans moves geleerd. Het was een groot feest dat werd afgesloten met een pannenkoekenlunch bij restaurant Dubbelop.

De middag was voor de kinderen van 12 tot 18. Zij stegen tot grote hoogte in het klimbos FUNforest.

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers groeien op in een gezin waar iemand langdurig extra zorg nodig heeft.

Het kan zijn dat een van de ouders, een broer of zus een verstandelijke beperking heeft, chronisch ziek is, een handicap heeft, of misschien wel ongeneeslijk ziek is. De meeste jonge mantelzorger hebben te maken met drie keer zorg: ze maken zich zorgen over de thuissituatie, ze hebben extra (zorg)taken en soms komen zij zelf aandacht of zorg tekort.

De gemeente Almere en De VMCA organiseren daarom deze dag vol activiteiten zodat de jonge mantelzorgers er even tussenuit zijn en een dag lekker kunnen spelen en niet hoeven te zorgen.

reacties op Gemeente Almere en VMCA zetten jonge mantelzorgers in het zonnetje

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.