[Column] Een Piet tegen verdriet - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 14 nov 2015 om 20:26 uur - Laatste update: 14 nov 2015 om 22:28 uur

[Column] Een Piet tegen verdriet

Geschreven door (volgen?)

Aan de horizon verschijnt een boot met daarop een kenmerkend rode mijter. Sinterklaas arriveerde zaterdagmiddag in de Havenkom die volledig gevuld was met enthousiaste kinderen.

Het was een frisse ochtend met een dik pak bewolking. De gure wind en grauwe lucht werden getrotseerd met het luidkeels zingen van kinderen. Jassen werden dichtgeknoopt en de decoratieve pietenmutsen werden strak tot over de oren omlaag getrokken. Toen de Sint en Pieten eenmaal aangemeerd waren kon het feest beginnen.

Ondanks de voorspelde regen, regende het in de Havenkom enkel pepernoten. De Pieten liepen langs de route en deelde ‘high fives’ en snoepgoed uit. In het water van de Havenkom waren zowaar twee bijzonder stoere Pieten. De Jetski-piet en de Flyboard-piet stalen de show op het water. De Sint werd geïnterviewd over zijn reis en gemoedstoestand. Toen de vraag: “Was u vroeger ook wel eens ondeugend?“, werd gesteld, beantwoordde de Sint adrem: “Zullen we snel verder gaan met de intocht?“. Aan de Pieten werden ook vele vragen gesteld door de kinderen. “Ik eet ongeveer 20 kilo pepernoten per dag, maar soms ook gewoon een paar pakken speculaas!“, aldus Piet.

Eenmaal in de stad aangekomen was het tijd voor een ware parade. Met harde muziek en wild dansende Pieten bewoog de grote groep zich door de stad richting het Forum. Op het Forum stond een podium waarop gedanst werd en verschillende kinderen het podium op mochten. De intocht werd afgesloten met een groep meiden die speciaal voor de intocht een dans hadden voorbereid.

Terwijl er luidkeels ‘Dag Sinterklaasje’ werd gezongen, zwaaide Sinterklaas nog voor de laatste maal naar alle bezoekers en bedankte ze voor alle gezelligheid. Zodra hij uit het zicht verdween begonnen de eerste regendruppels te vallen.

De ouders en kinderen vertrokken richting huis. Gevuld met energie en een brede glimlach vertelde ze vol lof over al hun ervaringen tegen de ouders. Een dag gevuld met plezier was voltooid. Er was geen enkel spoor van een demonstratie aangaande de Pieten-discussie. Het enige spoor wat ik op de terug weg tegenkwam, was er een van verpulverde pepernoten. Het teken dat er op deze intocht geen tekort was aan snoepgoed.

Het was wonderlijk dat de sfeer gelijk stond aan die van een pretpark. Veel geluid, beetje chaos en een berg plezier.

Toch zag je in de blikken van ouders dat het nieuws van gisteravond door hun gedachte spookte. De brede lach van een kind heeft Almere doen geloven dat het mogelijk is om te ontsnappen van de nare gedachten. Maar vanavond zullen we toch allemaal ondergedompeld worden in de harde feiten van het nieuws uit Frankrijk. Koester de gedachte dat de kinderen vandaag een topdag gehad hebben.

Categorie:
Columns

reacties op [Column] Een Piet tegen verdriet

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.