PvdA wil OID's voor appartementencomplex in Stripheldenbuurt - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 25 nov 2015 om 14:26 uur - Laatste update: 25 nov 2015 om 14:34 uur

PvdA wil OID’s voor appartementencomplex in Stripheldenbuurt

Geschreven door (volgen?)

Foto: Hassan Buyatui

De Pvda in Almere wil weten waarom er bij het appartementencomplex aan de Olivier B. Bommelhof nog altijd geen ondergrondse afvalinzamelingsdepots (OID’s) zijn geplaatst.

De partij heeft daarom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De bewoners aan de Olivier B. Bommelhof zijn teleurgesteld omdat ze al sinds november 2011 in gesprek zijn met de gemeente over het plaatsen van de OID’s. Vier jaar later zijn deze nog altijd niet geïnstalleerd.

Onduidelijkheid

De Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft twee weken geleden de media ingeschakeld om aandacht te vragen voor de ontstane situatie. Hassan Buyatui heeft namens de PvdA met de betrokkenen gesproken en nu schriftelijke vragen gesteld aan het college. De PvdA wil van het college weten hoe de onduidelijkheden in deze situatie hebben kunnen ontstaan en wat er gaat gebeuren om de problemen op te lossen.

De VvE is bang dat de kosten van de OID’s nu op het bordje van de bewoners van het appartementencomplex geschoven gaan worden. Dit terwijl er eerder andere afspraken gemaakt zijn. Daarom wil ik weten wat de verantwoordelijkheden van de gemeente zijn inzake het plaatsen van de OID’s aan de Olivier B. Bommelhof“, aldus Buyatui namens de PvdA.

De partij wil dat er snel een oplossing komt. “De betrokkenen hopen op korte termijn de OID’s op het complexterrein te krijgen. Dit zou dan ook de afvaldumpingen op het terrein tegen moeten gaan. Iets wat hier helaas regelmatig voorkomt“, aldus Buyatui.

De PvdA wil van het college ook weten of er in Almere op dit moment vergelijkbare situaties zijn als bij de Olivier B. Bommelhof. “Als het inzamelstructuur van het afval in de stad niet op orde is, kan dat gevolgen hebben op de ambitie van Almere om in 2020 een stad zonder afval te zijn.

Het college heeft zes weken de tijd om de vragen van de PvdA te beantwoorden.

reacties op PvdA wil OID’s voor appartementencomplex in Stripheldenbuurt

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.