Degenschermer Randy Postma hoopt ook in 2016 titels te pakken - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 12 dec 2015 om 12:00 uur - Laatste update: 01 dec 2015 om 12:46 uur

Degenschermer Randy Postma hoopt ook in 2016 titels te pakken

Geschreven door (volgen?)

Foto: Randy Postma (rechts)

De 16-jarige Randy Postma was nog maar 9 jaar oud toen hij begon met schermen, inmiddels beoefent hij de sport al 7 jaar en zou daar ook graag groot mee willen worden. Hij is al verschillende keren Nederlands kampioen geworden en wil ook graag een podiumplek bemachtigen tijdens de kampioenschappen van het volgende jaar.

Ik weet nog goed hoe ik kennis maakte met schermen. Mijn vader was naar de Olympische Spelen van Beijing aan het kijken op de televisie waar toevallig de sport schermen bezig was. Toen ben ik nieuwsgierig geworden en wilde ik het proberen. Er bleek een schermclub in Almere gevestigd te zijn en dat beviel mij goed“, aldus Postma.

Hoogtepunten

De jonge schermer heeft tot nu toe 2 hoogtepunten uit zijn carrière. Zo staat het moment dat hij voor het eerst Nederlands kampioen werd, nog goed in zijn geheugen gegrift. Ook het moment toen hij hoorde dat hij naar het EK en WK mocht waren voor hem mooie momenten. “Ik heb daar lang naartoe gewerkt, en het was een enorme ervaring om daar te staan.”

Het afgelopen jaar is Randy 5 keer Nederlands kampioen geweest. “Ik heb deelgenomen aan het EK in Slovenië en het WK in Uzbekistan. Ik ben prakitisch hee Europa doorgereist. Op een Duits- en Frans kwalificatietoernooi heb ik een derde plek behaald en heb daarnaast nog met verschillende kleine toernooien meegedaan waarbij ik de eerste plaats heb behaald.

In het komende jaar zou Randy graag een podiumplek op het EK en WK bemachtigen, wat in februari en maart zal worden gehouden. Ook zullen er komend jaar weer Nederlands kampioenschappen en jeugdkampioenschappen worden gehouden.

Hobby

Schermen is eigenlijk mijn uit de hand gelopen hobby. Het is een deel van mijn leven geworden waar ik ook graag mee groot zou worden. Het zou mooi zijn als ik er later mijn geld mee zou kunnen verdienen maar helaas is de schermwereld daar niet geschikt voor; er is bijna geen geld mee te verdienen.

Categorie:
Sport

reacties op Degenschermer Randy Postma hoopt ook in 2016 titels te pakken

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.