Leerlingen Trinitas Gymnasium schrijven 685 brieven tijdens schrijfmarathon - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 10 dec 2015 om 16:00 uur - Laatste update: 17 dec 2015 om 11:31 uur

Leerlingen Trinitas Gymnasium schrijven 685 brieven tijdens schrijfmarathon

Geschreven door (volgen?)

Leerlingen van Trinitas Gymnasium Almere hebben donderdag 685 brieven geschreven tijdens een schrijfmarathon.

Amnesty International is initiator van de schrijfmarathon. Als enige Flevolandse school schreef Trinitas Gymnasium Almere mee.

Dag van de Rechten van de Mens

Op de Dag van de Rechten van de Mens vraagt Amnesty International wereldwijd aandacht voor misstanden die ingaan tegen universele rechten van de mens. Rechten als vrijheid van meningsuiting, recht op bescherming tegen marteling en zelfbeschermingsrecht.

Op 10 december vraagt Amnesty International mensen zoveel mogelijk brieven te schrijven aan mensen die groot onrecht is aangedaan. Trinitas Gymnasium is de enige school in Flevoland waar de schrijfmarathon plaatsvond.

Dit jaar hebben een aantal leerlingen het initiatief genomen om op Trinitas Gymnasium een schrijfmarathon te organiseren. Gedurende de hele dag werd in de aula druk geschreven voor vrijlating van mensen in landen als Mexico, Saoedi Arabië en Myanmar. Soms met hele klassen, maar ook veel individuele leerlingen deden mee. Organisator Madelief is verrast door het grote aantal brieven.

Aanvankelijk hoopten we op ongeveer 200 brieven, maar dat hadden we in de ochtend al bereikt. Gelukkig kregen we van de school papier en enveloppen, want dat was gewoon op. Uiteindelijk hebben we met zijn allen 685 brieven geschreven”, aldus Madelief.

Categorie:
Overige

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.