[Column] Waardering - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 13 jan 2016 om 11:00 uur - Laatste update: 13 jan 2016 om 11:00 uur

[Column] Waardering

Geschreven door (volgen?)

Waardering is een belangrijk goedje in het leven, door het waarderen van bepaalde dingen of mensen zul je het leven een stuk beter ervaren net zoals de mensen die jij waardeert en dat ook kenbaar aan hen maakt. Het geven van een compliment is daar één van, maar het kan natuurlijk ook in de vorm van een prijs voor hetgeen wat er nou precies wordt gewaardeerd.

Dinsdag vond de jaarlijkse nieuwjaarsontmoeting van Almere Buiten plaats, waarbij er weer nieuwe Buitengewone Buitenaren werden geëerd. Ikzelf draag deze titel ook sinds 2014 en ben daar nog steeds trots op – het houd in dat je een award ontvangt met daaraan de bijbehorende eretitel ‘Buitengewone Buitenaar‘, deze eretitel heb je voor de rest van je leven en krijg je als je iets buitengewoons doet voor het stadsdeel Almere Buiten.

Tijdens de voorbereidingen van de nieuwjaarsontmoeting (omdat Almere Nieuws er aan meewerkt) spraken we over een aantal genomineerden. “Eigenlijk zou het korps van politie Almere-Buiten Hout de titel moeten krijgen“, vertelde ik aan het gebiedskantoor. Als antwoord kreeg ik terug dat veel inwoners van Almere Buiten dat vinden, maar zij nog niet daadwerkelijk waren opgegeven voor de titel wat wel nodig is om de prijs te kunnen uitreiken.

Ik besloot daarom om het korps te nomineren. Binnen een halfjaar ruim 10.000 likes verzamelen via de Facebookpagina, het contact met de inwoners via social media en in de wijken zelf, het succes van de WhatsApp-groepen wat gesteund wordt door het korps vond ik voldoende redenen voor deze nominatie. Niet veel politiekorpsen in Nederland doen dit en hier kan nog enorm veel van geleerd worden.

Tom Nauta die sprak namens het korps was flabbergasted zoals hij zelf aangaf. Het korps is dus goed verrast met de titel doordat ik hen nomineerde. Zo zie je maar dat waardering een groot goedje is in het leven, een soort extra schouderklopje.

Categorie:
Columns
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

reacties op [Column] Waardering

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.