Slachtoffers aanrandingszaak: "politie wilde er niets van weten" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 15 jan 2016 om 11:37 uur - Laatste update: 15 jan 2016 om 11:37 uur

Slachtoffers aanrandingszaak: “politie wilde er niets van weten”

Geschreven door (volgen?)

Twee slachtoffers van de aanrandingszaak van vorig jaar die vervolgens aangifte willen doen bij de politie, werden zonder resultaat weer naar huis gestuurd.

We hebben aangifte willen doen maar de politie wilde er niets van weten, helaas.” vertelt een slachtoffer.

Mijn vriendin was langs het politiebureau gereden waar de politie vervolgens eerst niet snapte waar het precies over ging. Daarna werd haar medegedeeld dat zij maar een nummer moest bellen en vervolgens een afspraak moest maken. Toen wij zo de deur werden gewezen door de politie besloten we maar om geen aangifte te doen.

Fouten

Nadat de PVV ingreep, werd er vanuit het college erkend dat er fouten zijn gemaakt en dat zij graag in contact wilde komen met de 2 slachtoffers die aangifte wilde doen.

Er was een mail naar de burgemeester gestuurd waarin ik melding maakte van de vermeende onmogelijkheid van een aantal slachtoffers van de aanranding. Ik verzocht hen om dat uit te zoeken en aan de slachtoffers te communiceren dat men direct en zonder afspraak aangifte konden doen. Daarna heb ik de burgemeester gesproken die mij toe had gezegd er werk van te maken“, aldus Toon van Dijk, fractievoorzitter van de PVV in Almere.

reacties op Slachtoffers aanrandingszaak: “politie wilde er niets van weten”

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.