Stichting Opkikker zoekt collectanten voor collecteweek in februari - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 21 jan 2016 om 12:53 uur - Laatste update: 21 jan 2016 om 12:55 uur

Stichting Opkikker zoekt collectanten voor collecteweek in februari

Geschreven door (volgen?)

Foto: aangeleverd

Stichting Opkikker in Almere is opzoek naar collectanten, die zich een aantal uren willen inzetten tijdens de collecteweek eind februari.

Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken en het zien dat vriendjes en vriendinnetjes wel een gewoon leven kunnen leiden.

Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin.

Opkikkerdagen

Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes. Zo’n tweeduizend keer per jaar verrassen zij gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten zij niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag.

Stichting Opkikker

Stichting Opkikker is geheel zelfstandig, ontvangt geen subsidies vanuit de overheid en is afhankelijk van particuliere initiatieven en sponsoring vanuit het bedrijfsleven. Ondersteund door onze vele vrijwilligers en met een samenwerkingsverband met 80 ziekenhuizen, waaronder alle academische, zal Stichting Opkikker in 2016 naar verwachting meer dan 2000 gezinnen ‘Opkikkeren’.

Aanmelden als vrijwilliger

Om Opkikkerdagen te kunnen blijven organiseren zijn er voldoende financiële middelen nodig. Daarom is Stichting Opkikker op zoek naar enthousiaste collectanten die zich een paar uur zouden willen inzetten als collectant of wijkcoördinator voor de collecte in Almere. De collecte vindt plaats van 21 t/m 27 februari.

De opbrengst van de collecte komt geheel ten goede aan het organiseren van Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen en hun gezin. Aanmelden kan via de website.

Categorie:
Zakelijk

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.