Salafistische avond met haatpredikers gaat door - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 28 jan 2016 om 20:08 uur - Laatste update: 28 jan 2016 om 20:08 uur

Salafistische avond met haatpredikers gaat door

Geschreven door (volgen?)

De salafistische avond die aanstaande zondag wordt gehouden in het TMG Partycentrum, mag van burgemeester Weerwind doorgaan. Volgens de burgemeester zijn er geen gegronde redenen om de bijeenkomst te kunnen verbieden.

Uit onderzoek door de gemeente, politie en Openbaar Ministerie (OM) bleek dat de uitgenodigde sprekers geen strafbare uitspraken in Nederland hebben gedaan en niet op de lijst van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) voorkomen.

Geen vertrouwen

Toon van Dijk, fractievoorzitter van de PVV laat weten dat zijn partij geen vertrouwen meer heeft in de burgemeester.

Weerwind toont zich een laffe burgemeester die ruimte geeft aan een bewezen antisemiet om in Almee te spreken. De gemeenteraad heeft uitgesproken dat het de taak van een burgemeester is om alles in het werk te stellen om de komst van onverdraagzame, salafistische predikers te voorkomen. Dit lapt Weerwind nu aan zijn laars“, aldus Van Dijk.

TMG Partycentrum

Burgemeester Weerwind heeft wel een gesprek gehad met de zaalverhuurder en hem gewezen op de commotie die er in het land heerst over de bijeenkomst, maar de keuze aan hen overgelaten of zij de zaal alsnog ter beschikking stelde aan de organisator.

Toezicht

Volgens Weerwind zou er absoluut toezicht worden gehouden aanstaande zondag: “Het gaat hier niet om een gewone bijeenkomst, dus zijn wij ook in de zaal aanwezig om te kijken of alles verloopt zoals het hoort.

Zondagavond zal er naast toezicht in de zaal ook meegekeken worden via een openbare livestream.

Ook wanneer er wél strafbare uitspraken worden gedaan, heeft het Openbaar Ministerie direct keihard bewijs om wel tot strafvervolging over te kunnen gaan. De livestream zal door iedereen te bekijken kunnen zijn die daar geïnteresseerd in is“, aldus Weerwind.

Volgens de burgemeester worden er zondagavond 100 tot 200 mensen verwacht op de bijeenkomst.

Foto’s: Bob Friedländer

reacties op Salafistische avond met haatpredikers gaat door

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.