Politie waarschuwt voor 'Irish Travellers' - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 01 mrt 2016 om 12:44 uur - Laatste update: 01 mrt 2016 om 12:44 uur

Politie waarschuwt voor ‘Irish Travellers’

Geschreven door (volgen?)

De politie ontvangt de laatste tijd veel meldingen over ‘Irish Travellers’ die werkzaam zijn in Almere, waardoor de politie nu waarschuwt.

Volgens mensen die de Engelstalige klusjesmannen op bezoek hebben gehad bieden zij dak-reiniging, asfaltering en stoelbekleding aan.

We krijgen veel berichten binnen dat mensen zich opgelicht voelen door deze klusjesmannen doordat de klusjes vaak tegen een te hoge prijs worden aangeboden terwijl het werk niet voldoet aan de kwaliteiten. Ook komt het voor dat er geen prijs wordt afgesproken en mensen ineens met een rekening van honderden euro’s zitten opgescheept“, aldus de politie.

Het gebeurt volgens de politie vaak dat de rekening met agressie en intimidatie wordt geïnd.

Advies

Op het moment dat men over het werk een overeenkomst sluit met de klusjesmannen, kunnen zij door ons niet worden aangehouden worden voor oplichting. Op het moment dat de klussers de prijs omhoog gooien of de opdracht slecht afleveren is dat een civiel verschil dat via de rechter moet worden opgelost – helaas is dat in veel gevallen bijna niet te doen waardoor de klusjesmannen vrij spel krijgen“, aldus de politie die pas kan ingrijpen wanneer de klusjesmannen agressief worden.

De politie adviseert om hun werkwijze zoveel mogelijk bekend te maken en de klusjesmannen simpelweg geen opdrachten meer te geven waardoor zij ook snel weer weg zijn.

Wel kan de politie het de de klusjesmannen daarentegen moeilijk maken door hun papieren te controleren: “Als wij weten waar zij werken, kunnen wij ze controleren. Het is daarom belangrijk dat mensen melden wanneer deze over de vloer komen. Zij kunnen dit melden via het algemene nummer 0900-8844 of via 112 wanneer er agressie bij komt kijken.

Categorie:
112

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.