PVV stelt vragen over extra subsidie voor asielzoekers - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 14 mrt 2016 om 10:42 uur - Laatste update: 14 mrt 2016 om 10:42 uur

PVV stelt vragen over extra subsidie voor asielzoekers

Geschreven door (volgen?)

De PVV heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld over de extra subsidie voor asielzoekers.

Kinderen in het asielzoekerscentrum van Almere kunnen een gratis gastlidmaatschap krijgen bij voetbalvereniging Sporting Almere, volgens Omroep Flevoland zou dit mede mogelijk gemaakt worden door subsidie van de gemeente en is enkel bestemd voor kinderen uit het asielzoekerscentrum.

Na navraag door de PVV blijkt dit gefinancierd te worden door het Taalcentrum en Passend Onderwijs dat draait op subsidie. De partij heeft het college gevraagd op welke wijze het inkopen en weggeven van de sportpakketten passen binnen de doelstellingen van de organisatie.

Extra financiering

De PVV vindt het schandalig dat kinderen van asielzoekers in aanmerking komen voor een gratis gastlidmaatschap door extra financiering vanuit een gemeentelijke instantie, terwijl de overheid en daarmee ook de Almeerse belastingbetaler al zoveel kosten maakt voor asielzoekers. Elke asielzoeker heeft namelijk recht op opvang, gezondheidszorg en leefgeld. Volgens diverse bronnen zullen niet-westerse migranten, waaronder migranten wier aanvragen zijn gehonoreerd, de Nederlandse belastingbetaler veel geld blijven kosten“, aldus Olaf Buitelaar namens de PVV.

Schriftelijke vragen

Zo wil de partij van het college weten of zij de mening deelt dat het maken van extra kosten door gemeentelijke overheidsinstellingen niet te verantwoorden is tegenover de Almeerse belastingbetaler en dat met het gratis gastlidmaatschap voor kinderen van asielzoekers de Nederlandse kinderen worden achtergesteld.

Ook wil de partij weten wat voor signaal er wordt afgegeven aan de rest van de inwoners van Almere die wel dienen te betalen voor het lidmaatschap van hun kinderen.

De PVV wil dat het college druk uitoefent op het Taalcentrum en het Passend Onderwijs om in de toekomst geen sportpakketten voor azc-kinderen meer in te kopen.

reacties op PVV stelt vragen over extra subsidie voor asielzoekers

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.