Leerlingen Heliotroop krijgen spandoek na project 'Stop vandalisme' - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 17 mrt 2016 om 11:51 uur - Laatste update: 17 mrt 2016 om 11:51 uur

Leerlingen Heliotroop krijgen spandoek na project ‘Stop vandalisme’

Geschreven door (volgen?)

Foto door: Alex Groove

Afgelopen maandag was de afsluiting van het project ‘Stop vandalisme’ op basisschool De Heliotroop in de Kruidenwijk.

Eind december zijn de groepen 7 en 8 bezocht door de jongeren van Stop vandalisme – een project van Jongeren Veilig Stadshart Almere (JVSA). Na de presentatie zijn de kinderen gaan brainstormen over hoe vandalisme gestopt kan worden. Hieruit is een aantal activiteiten gekomen dat heeft geleid tot het informeren van de buurtbewoners in de Kruidenwijk. Bij de afsluiting van afgelopen maandag werden de kinderen bedankt voor hun inzet, door middel van een eigen gemaakt Stop vandalisme spandoek.

Nadat de kinderen een presentatie gehad hebben over de gevolgen van vandalisme zijn zij gaan brainstormen. Uit de brainstormsessie zijn verschillende activiteiten naar voren gekomen. De afgelopen periode hebben ze tekeningen gemaakt, T-shirts versierd, sportles in vertrouwen en een over- de-streepactiviteit. Al deze activiteiten kunnen terug geleid worden naar vandalisme. Bewust bezig zijn met vandalisme en de onderliggende factoren was dan ook het doel.

Op de laatste dag hebben de kinderen een afsluitende presentatie gekregen waarbij er werd gevraagd naar hun opgedane kennis. Zo werden er dus vragen gesteld over vandalisme, respect, groepsdruk en zelfvertrouwen. Als afsluiter kregen de kinderen een spandoek aangeboden door ‘Stop vandalisme’ met hun eigen gemaakte tekeningen.

Categorie:
Overige

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.