[Column] Pray For Brussels - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 23 mrt 2016 om 17:35 uur - Laatste update: 23 mrt 2016 om 17:35 uur

[Column] Pray For Brussels

Geschreven door (volgen?)

Dinsdagochtend rond 07.00 uur dacht ik er nog aan: “het is alweer een tijdje geleden dat..“, een uurtje later was het raak. Dit keer in Brussel waarbij tenminste 32 doden en 270 gewonden zijn gevallen.

Al snel is de NOS live en doet daar uiteraard uitstekende berichtgeving over, alhoewel sommige beelden beter niét getoond hadden kunnen worden. Ik bedenk bij mijzelf waarom iemand nu zoiets doet. Welke fetisj heb je als je honderden gezinnen uiteen rukt en die gezinnen voor de rest van hun leven opzadelt met het gemis van een dierbare of zelfs dierbaren?

Het viel mij op dat op dagen wanneer er een aanslag wordt gepleegd, mensen altijd extra op hun hoede zijn en er op die dagen dan ook meer ‘incidenten’ zijn. Dinsdag werd dan ook perron 13/14 op Amsterdam CS afgesloten vanwege mogelijke dreiging, maar ook werd het treinstation van Hoofddorp ontruimd vanwege dreiging. Of het nu op zulke dagen extra in de spotlight wordt gezet of mensen sneller 112 bellen bij het zien van een onbeheerde koffer weet ik niet precies maar, het is duidelijk dat het de angst bij de mensen vergroot.

De aanslagen van afgelopen dinsdag zijn wederom opgeëist door IS. Met het jaarlijkse evenement The Passion houd ik mijn hart vast; iedereen weet immers dat zo’n christelijk evenement als The Passion een interessante prooi kan zijn voor dergelijke terroristen die aanslagen plegen namens IS.

#PrayForBrussels

 

Categorie:
Columns
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.