Leerlingen Groenhorst Almere bouwen waterput in Ethiopië - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 23 mrt 2016 om 11:48 uur - Laatste update: 23 mrt 2016 om 11:48 uur

Leerlingen Groenhorst Almere bouwen waterput in Ethiopië

Geschreven door (volgen?)

Leerlingen van Groenhorst Almere hebben een waterput gebouwd in Ethiopië. Sonja, Kate en Twan uit het derde leerjaar reisden vorige week met hun leraren naar Sirba. In dat dorp in Ethiopië staat een basisschool met 198 leerlingen. De kinderen op deze school moesten voorheen zo’n 10 kilometer lopen om aan vers drinkwater te komen.

De leerlingen van Groenhorst Almere hebben het afgelopen schooljaar allerlei acties opgezet om geld in te zamelen voor de bouw van de waterput. Zo werden er statiegeldflessen ingezameld, sponsors gezocht en ook de opbrengst van de verkoop van een hutspotpakket aan ouders ging naar dit mooie project.

Naast de bouw van een waterput is er door de leerlingen ook een speeltoestel geplaatst met twee schommels en twee trapezes/ringstellen. Ook hebben ze op een mango plantage een geul gegraven om een boom zodat daar het water heen kon stromen. Er is ook veel contact geweest met kinderen van de school o.a. werden er Nederlandse spelletjes gedaan zoals zaklopen, touwtrekken, voetbal.

Leerwerkproject

Groenhorst zet zich al langer in in Ethiopië, waar een langlopend leerwerkproject is opgezet. Mbo-deelnemers van Groenhorst gaan hier ieder jaar in mei naartoe. Dit is het eerste jaar dat ook vmbo-leerlingen zo’n reis hebben gemaakt.

Categorie:
Overige

reacties op Leerlingen Groenhorst Almere bouwen waterput in Ethiopië

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.