Leerlingen van Groenhorst Almere maken de stad groener - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 05 apr 2016 om 17:58 uur - Laatste update: 05 apr 2016 om 17:58 uur

Leerlingen van Groenhorst Almere maken de stad groener

Geschreven door (volgen?)

Buffetlaan voor jou en bij

Tweedejaars leerlingen van Groenhorst Almere hebben tijdens hun praktijkdag van afgelopen maandag allerlei groene klussen door heel Almere uitgevoerd.

Op de school is veel aandacht voor het groener, gezonder en leefbaarder maken van de omgeving waarbij de praktijkervaring buiten de schoolbanken onmisbaar is. Ook kunnen de leerlingen op deze manier ontdekken welke kwaliteiten zij hebben en wat zij leuk vinden.

De leerlingen gingen aan de slag en voerden activiteiten uit in samenwerking met organisaties als Growing Geen Cities, Voedsel Loket Almere (VLA), het Instituur voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN), gemeente Almere en Landschapsbeheer Flevoland.

Diverse taken

In Almere Poort gaven de leerlingen samen met buurtbewoners het Cascadepark een voorjaars-opknapbeurt. Op de werklijst stonden verder nog taken als het snoeien van het Rosarium, wilgenut-vlechten in het Wilgendorp en een gezondheidscheck van de dieren bij kinderdagverblijf De Boerderij.

De aangelegde ‘Buffetlaan voor jou en bij‘ wat tijdens de vorige praktijkdag is aangelegd, werd tijdens deze praktijkdag weer onderhouden. Deze strook is aangelegd langs het spoor in Almere Poort en werd destijds ingezaaid met eetbare bloemen en planten.

Categorie:
Overige

reacties op Leerlingen van Groenhorst Almere maken de stad groener

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.