Inwoners mogen meedenken over invulling viering 40-jarig bestaan Almere - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 09 apr 2016 om 10:37 uur - Laatste update: 09 apr 2016 om 10:37 uur

Inwoners mogen meedenken over invulling viering 40-jarig bestaan Almere

Geschreven door (volgen?)

Foto: stadspicknick tijdens viering 30-jarig bestaan van de gemeente Almere (juni 2014)

Inwoners van Almere mogen meedenken over het 40-jarig jubileum van de sta. Op 30 november is het precies 40 jaar geleden dat de eerste bewoners de sleutel kregen van hun woning aan de Schoolwerf in Almere Haven.

Met de overhandiging van de sleutel was de stad Almere een feit. Wij willen deze historische mijlpaal niet ongemerkt voorbij laten gaan en gaan daar op gepaste wijze aandacht aan besteden“, aldus het college van B&W.

Thema

Het thema van de viering is ‘verleden, het heden en de toekomst‘ waarbij ‘de trots van de Almeerder‘ daarbij centraal zal staan. Zo wil het college in samenwerking met inwoners en bedrijven twee soorten activiteiten organiseren: stedelijke activiteiten die merkbaar zijn door de gehele stad én gebiedsactiviteiten. Zo zal er tijdens het Almere Haven Festival in september aandacht worden besteed aan het jubileum van de stad.

In de komende tijd zullen de activiteiten nader worden uitgewerkt. Gebiedsmanagers van de stadsdelen zullen dergelijke initiatieven stimuleren, zodat ook op gebiedsniveau activiteiten zullen plaatsvinden die te maken hebben met de viering.

reacties op Inwoners mogen meedenken over invulling viering 40-jarig bestaan Almere

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.