Koninklijke onderscheiding voor Riet Leguit-Takes - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 22 apr 2016 om 17:42 uur - Laatste update: 22 apr 2016 om 17:42 uur

Koninklijke onderscheiding voor Riet Leguit-Takes

Geschreven door (volgen?)

Foto door: Bob Friedländer

Burgemeester Weerwind heeft vrijdagmiddag namens koning Willem-Alexander, Riet Leguit-Takes benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Leguit-Takes kreeg de onderscheiding omdat zij op 3 mei officieel met pensioen gaat en daarmee afscheid neemt van haar functie als directeur van De Wierwinde.

Vanuit haar rol als directeur was zij vol gedrevenheid betrokken bij de opbouw en ontwikkeling van de wijk De Wierden. Ver voordat er sprake was van Brede Scholen, bracht zij de verschillende functies als onderwijs, zorg, een centrum voor buurtbewoners, peuterwerk en kinderopvang bij elkaar om een gezamenlijk enen sterk maatschappelijk bindmiddel te vormen in de wijk dat vanuit de overtuiging een breed, goed gefaciliteerd opvoedingsmilieu met noodzakelijke vangnetten en maximale kansen biedt aan kinderen.

Het tastbare resultaat daarvan is dat mensen elkaar weten te vinden, dat er arrangementen zijn waarbij leerlingen aandacht en zorg krijgen, en de ouderen in de wijk een ontmoetingsplek hebben.

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.