[Column] Voor en na - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 10 mei 2016 om 11:31 uur - Laatste update: 10 mei 2016 om 11:31 uur

[Column] Voor en na

Geschreven door (volgen?)

Vandaag is het precies 9 maanden geleden dat ik een maagverkleining onderging, er is dan ook nu exact 46 kilo van af. Ik kwam van de 110 kilo en zit nu op de 64 kilo, het verschil is dan ook enorm te zien. 

Mensen die zichzelf opnieuw aan mij voorstelden omdat zij mij niet meer herkennen, complimenten over ‘de nieuwe ik’ en mensen die geïnteresseerd zijn in mijn verhaal. Deze mensen heb ik de afgelopen 9 maanden talloze malen voorbij zien komen, er was dan ook talloze keren een brede glimlach op mijn gezicht te zien.

Om sinds kleins af aan overgewicht te hebben, kon ik niet ervaren hoe het is om bijvoorbeeld te rennen of de trap op te lopen zonder buitenadem te zijn. Nu mijn gezondheid in orde is ervaar ik het leven als het leven wat iemand van mijn leeftijd (21 jaar) hoort te hebben. En het voelt fantastisch.

Sinds dag één van het gehele traject over de maagverkleining heb ik mijn pen gepakt en ben ik gaan schrijven in dagboekvorm. Na 3 jaar hier aan geschreven te hebben, mag ik dit mooie tijdsdocument eindelijk komende zomer gaan presenteren. Het boek staat dan ook vol foto’s van voor, tijdens en na de maagverkleining. Informatie, ervaringen en gevoel heb ik ook compleet verwerkt in het boek.

Het boek heb ik her en der al deels laten lezen waarop ik positieve reacties heb gekregen. “Is het niet te intiem wat ik op deze pagina heb geschreven? Bevat dit stuk voldoende informatie? Kan deze foto wel?” waren allerlei vragen die ik hen toen stelde.

Over de voor- en achterkant van het boek heb ik dan ook niet lang hoeven nadenken. De voorkant wordt een foto van toen ik nog dik was en de achterkant van het boek.. Je raad het al; wordt een foto van nu ik slank ben. Het mooie aan deze foto’s is dat deze op precies dezelfde locatie in Almere zijn gemaakt.

Je kunt het een beetje omschrijven als de foto die bij deze column staat maar dan mooier, interessanter en professioneler.

Mijn nieuwe boek is nu al te pre-orderen met een korting van 25 procent, waardoor je dus niet 19,95 euro betaald voor de aanschaf van mijn boek maar slechts 14,95 euro. Het boek is dan ook gesigneerd.

Ben je benieuwd naar mijn complete verhaal hoe ik middels een maagverkleining 46 kilo ben afgevallen, de maagverkleining in het ziekenhuis, de geheimen van écht effectief afvallen en een gezonde levensstijl? Bestel dan mijn boek via mijn website (klik).

Categorie:
Columns
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

reacties op [Column] Voor en na

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.