Studenten luiden collecteweek Rode Kruis in - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 15 jun 2016 om 16:30 uur - Laatste update: 14 jun 2016 om 23:06 uur

Studenten luiden collecteweek Rode Kruis in

Geschreven door (volgen?)

Het bestuur van de studentenvereniging S.V.E.I.A gaat komende zondag als eerste de straat op met collectebussen van het Rode Kruis Almere om te collecteren in City Mall. Tot en met 25 juni gaan ongeveer 170 collectanten langs de deuren in Almere tijdens de collecteweek van het Rode Kruis Week.

De opbrengst van de collecte blijft in Almere. Het Rode Kruis Almere organiseert een paar keer per jaar busreizen voor geïsoleerde, bejaarde Almeerders. Tot voor kort werd ouderen een kleine bijdrage gevraagd voor deze uitjes, maar met de collecteopbrengsten kunnen ouderen voortaan gratis deelnemen.

Tijdens de collecteweek gaat een groep van honderd Almeerse ouderen een dagje naar Scheveningen. Daarnaast stuurt het Rode Kruis Almere regelmatig Almeerse gezinnen met een chronisch ziek kind op een speciale vakantie.

Zelfredzaamheid

Daarnaast helpen de vrijwilligers van het Rode Kruis ouderen zelfredzamer te worden. Zo kunnen zij langer veilig thuis blijven wonen, en weten zij op wie zij in hun omgeving een beroep kunnen doen in geval van nood. Dit wordt onder meer gedaan met telefooncirkels.

Noodhulp

De opbrengst van de collecte gaat ook naar de vrijwillige noodhulpteams die dag en nacht klaarstaan om de hulpverleningsdiensten te ondersteunen met hulp aan de getroffenen. Verder staan de vrijwilligers van het Rode Kruis op kleine en grote evenementen.

Het Rode Kruis Almere bestaat louter uit vrijwilligers en er zijn geen beroepskrachten in dienst.

Reanimatiekampioenschappen
Ook op de laatste dag van de collecte gaan studenten collecteren in City Mall Almere. Als tegenprestatie voor de inzet van de studenten gaat het Rode Kruis Almere reanimeerkampioenschappen organiseren op de sociëteit van de studentenvereniging.

Categorie:
Overige

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.