58-jarige man uit Lelystad verongelukt op A27 bij Almere - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 06 jul 2016 om 13:36 uur - Laatste update: 06 jul 2016 om 13:36 uur

58-jarige man uit Lelystad verongelukt op A27 bij Almere

Geschreven door (volgen?)

Op de A27 ter hoogte van Almere is in de nacht van dinsdag op woensdag een 58-jarige man uit Lelystad verongelukt.

Rond 00.20 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding, waar toegesnelde agenten een auto die over de kop was geslagen. In de eerste instantie werd er gedacht aan een eenzijdig ongeval. De inzittende, een 24-jarige vrouw uit Dronten, wist zelf uit de auto te komen en was goed aanspreekbaar. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Bandenspoor

Nadat de agenten een onderzoek hadden ingesteld naar aanleiding van het verhaal van de vrouw, werd een bandenspoor in de berm gezien dat ineens ophield. In de omgeving werd echter geen auto aangetroffen.

Toen de takelauto arriveerde om de auto van de vrouw weg te slepen, werd een tweede auto ontdekt die tientallen meters verderop in de sloot lag. De auto lag op de kop in het water achter een rietkraag. De auto werd niet eerder opgemerkt doordat het donker was en het zicht door de rietkraag werd ontnomen.

Bij de auto lag een 58-jarige man uit Lelystad die inmiddels al was overleden. Een traumahelikopter was al ter plaatse, maar kon de man geen hulp meer bieden. Duikers hebben in het water nog gezocht naar meer slachtoffers, maar deze zijn niet gevonden.

Gelanceerd

Vermoedelijk reed de vrouw uit Dronten met een te hoge snelheid over de A27 en raakte daarbij de auto van de Lelystedeling. Die werd daarbij gelanceerd en kwam vervolgens op de kop in het water terecht.

Getuigenoproep

De vrouw is aangehouden en de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Getuigen of mensen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met het Tactisch Verkeersteam Midden-Nederland via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.