[Column] Pokémon Go - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 11 jul 2016 om 22:29 uur - Laatste update: 11 jul 2016 om 22:33 uur

[Column] Pokémon Go

Geschreven door (volgen?)

Het voelde ietwat onwennig om buiten mijn telefoon op iemand te richten om een Pokémon te vangen.

Mevrouw, kunt u misschien even stil staan? Er zit een Pokémon op uw hoofd waar ik nú een Pokeball naar toe ga gooien“, vroeg ik haar. Eenmaal goed gekeken bleek het een blinde mevrouw te zijn die niet wist wat haar overkwam, wat een ongemakkelijke situatie was dat toch.

Het spel nodigt uit om naar buiten te gaan, wat ik alleen maar toejuich. De rondjes met de hond zijn al 3 keer zo lang, om zo Pokéballs te kunnen verzamelen bij diverse hotspots door Almere en er vervolgens Pokémon’s mee te kunnen vangen. Wellicht is dat voor de jeugd een nieuwe manier om aan voldoende beweging te komen op een dag. Mocht u mij één dezer dagen tegenkomen, dan moet u niet raar opkijken als ik ineens bij u in het pashokje kom staan en mijn telefoon op u richt.

Pokémon’s duiken bij mij op de bizarste locaties op, zo ving ik al met moeite een Onix onder de douche en stikte het van de Squirtles bij de Douglas in Almere Stad. De schildpadden bij het Weerwater bleken daarentegen echt te zijn, ik vond het al zo raar waarom mijn Pokéball niet wilde meewerken. Ik speel het pas een aantal dagen, maar ben nu al benieuwd hoe mijn volgende Pokémon-avonturen zullen gaan worden.

Ik ben benieuwd hoe dat nu zal gaan met alle WhatsApp-groepen in Almere. Komen er nu meer berichten over een verdacht meisje in de bosjes? En meer berichten over verdachte jongeren die wel heel interessant in een achtertuin staan? Eén ding weet ik bijna wel zeker, de politie pakt het veel professioneler aan. Sinds het uitkomen van het spel vliegt de politiehelikopter vaker over, ik vermoed dat zij een tactiek hebben bedacht om het best Pokémon’s te kunnen vangen voor ze zijn ontsnapt. Valsspelers.

Het zal mij niets verbazen als providers binnenkort met speciale Pokémon-Go Bundels komen omdat het spel zoveel MB’s vreet. Ik heb vast op Facebook ingesteld dat ik Pokémontrainer bij Nintendo ben, want de komende tijd heb ik nergens anders meer tijd voor. Sorry schat.

Categorie:
Columns
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.