16-jarige aangehouden voor inslaan busruit in centrum Almere Stad - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 14 jul 2016 om 17:01 uur - Laatste update: 14 jul 2016 om 17:01 uur

16-jarige aangehouden voor inslaan busruit in centrum Almere Stad

Geschreven door (volgen?)

De politie heeft donderdag een 16-jarige jongen uit Almere aangehouden die er van wordt verdacht op woensdag 15 juni een ruit van een bus te hebben ingeslagen in het centrum van Almere Stad.

Op die bewuste dag probeerden 2 personen een wegrijdende bus te halen op de Kruierstraat. Toen de bus wegreed, sloeg één van de twee een ruit in waarbij één passagier lichtgewond raakte oor rondvliegend glas. Vervolgens is het tweetal weggerend richting de Zoetelaarspassage.

Onderzoek

Na uitvoering onderzoek door de recherche, werd de identiteit van de verdachte achterhaald. Hierbij is ook gebruik gemaakt van de camerabeelden. Tijdens het verhoor bekende de jongeman de ruit te hebben ingeslagen, omdat hij de bus niet haalde en deze voor zijn neus wegreed.

Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook zal hij aansprakelijk worden gesteld voor de door hem veroorzaakte schade.


Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.